Hoe een COVID-19-zelftest uitvoeren?

​​​​​Sinds deze week kan je COVID-zelftests kopen in de apotheek. Het gaat om tests die je thuis zelf kan uitvoeren, zonder dat er een zorgverlener of labo aan te pas komt. Na een 15-tal minuten heb je het resultaat van de test!  


​Als je zelftest positief is, moet je onmiddellijk in isolatie gaan en je huisarts contacteren om een PCR-test te laten uitvoeren.


​Sinds deze week kan je COVID-zelftests kopen in de apotheek. Het gaat om tests die je thuis zelf kan uitvoeren, zonder dat er een zorgverlener of labo aan te pas komt. Na een 15-tal minuten heb je het resultaat van de test!

Een zelftest heeft alleen maar zin als je ze correct gebruik. Daarom zal je apotheker je bij de aflevering uitleggen hoe je ze moet gebruiken. Als je weer thuis bent, kan je deze fiche gebruiken die je stap voor stap uitlegt hoe je de test kan voorbereiden en uitvoeren en hoe je de resultaten moet lezen.  ​


 

Je kan ook een instructievideo vinden op deze webpagina en hieronder:


Ter herinnering: als je zelftest positief is, moet je onmiddellijk in isolatie gaan en je huisarts contacteren om een andere test, de zogenaamde PCR-test, te laten uitvoeren. Je kan ook een activatiecode voor een PCR-test aanvragen via het contactcenter op dit telefoonnummer: 02 214 19 19. Wanneer het positieve resultaat bevestigd wordt door de PCR-test, zal de procedure van contact tracing opgestart worden.


 


 

Onze Missie

Apotheek.be ondersteunt en benadrukt de rol van de apotheker als volwaardige partner in de gezondheidszorg.

Contacteer ons

Gelieve er rekening mee te houden dat apotheek.be geen online apotheek is

Wettelijke Vermeldingen

Privacy policy
Deontologie