Waarvoor ga je naar de apotheek van wacht?

​Zonnebrandolie, vermageringspillen, douchegel, fond de teint, ontwormingsmiddel, nagelknipper, luizenshampoo... De apothekers van wacht moeten heel vaak klaarstaan voor ‘dringende’ vragen... die allesbehalve dringend zijn.​


​De apothekers van wacht staan altijd klaar om je te helpen in dringende situaties.


​Zondagavond om 22 uur: oogzalf voor een chihuahua.
’s Nachts om 1.30 uur: een zwangerschapstest.
’s Nachts om 3.15 uur: viagra (zonder voorschrift).
Maanda​gochtend 5.00 uur: zonnebrandolie, “want we vertrekken nu op vakantie”…

Kunnen die zaken dan niet wachten, zeg je? Uiteraard! Daar dient een apotheek van wacht ook helemaal niet voor. Je zou toch ook niet willen dat jouw apotheker ’s maandags na een gebroken nacht aan z’n werkweek moet beginnen? Want apothekers die van 22 tot 8 uur van wacht geweest zijn, werken na hun wachtdienst gewoon verder. Ook als ze ’s nachts een aantal keer zijn wakker gebeld voor zaken die gerust tot ’s morgens konden wachten… 

De apothekers van wacht staan altijd klaar om je te helpen in dringende situaties. Zo zorgen zij ervoor dat je steeds terechtkan bij een apotheker in je buurt als je na de gewone openingsuren dringend een geneesmiddel nodig hebt. 

Moet je daarvoor een toeslag betalen? ​

Dat hangt ervan af. Als je tussen 22 uur ’s avonds en 8 uur ’s morgens, of op een zon- of feestdag, naar de apotheek van wacht gaat met een voorschrift, dan rekent de apotheker je geen wachttoeslag aan. 

Ga je zonder voorschrift naar de apotheek van wacht (dus buiten de normale openingsuren), dan mag de apotheker een wachttoeslag aanrekenen. De apotheker mag het bedrag zelf bepalen, maar het moet wel ‘redelijk’ zijn en het moet goed zichtbaar zijn aangeduid. Om te vermijden dat je een toeslag moet betalen, stel je niet dringende zaken dus beter uit tot de normale openingsuren.

Op zoek naar een apotheek van wacht?

Via onze zoekmotor​ vind je 24 uur per dag een apotheek van wacht in jouw buurt. Je kan ook op ieder moment van de dag​ de dichtstbijgelegen apotheek zoeken op ieder moment van de dag. 

Onze Missie

Apotheek.be ondersteunt en benadrukt de rol van de apotheker als volwaardige partner in de gezondheidszorg.

Contacteer ons

Gelieve er rekening mee te houden dat apotheek.be geen online apotheek is

Wettelijke Vermeldingen

Privacy policy
Deontologie