​Stoppen met roken, het kan...

​​​Wist je dat 23% van de Belgische bevolking rookt? En dat bijna twee op de drie rokers (64%) eigenlijk willen stoppen? Wil je graag van je nicotineverslaving afraken? Met advies van je apotheker kom je al een heel eind!


Stoppen met roken is mogelijk! Het belangrijkste is om je niet te laten ontmoedigen.​
Wist je dat 23% van de Belgische bevolking rookt? En dat bijna twee op de drie rokers (64%) eigenlijk willen stoppen? Wil je graag van je nicotineverslaving afraken? Met advies van je apotheker kom je al een heel eind!​


Gedaan met de sigaret

Er zijn duizenden redenen om te willen stoppen. Je apotheker kent je en is goed geplaatst om je te ondersteunen op de manier die je het best past: met nicotinevervangers (pleisters, kauwgom, zuigtabletten, een inhaler of mondspray) , een afhankelijkheidstest, praktische tips, nuttige telefoonnummers zoals die van Tabakstop waar je gratis terecht kan voor rookstopbegeleiding, coaching en ondersteuning… Er bestaan ook geneesmiddelen die je kunnen helpen om te stoppen met roken. Praat erover met je arts of je apotheker.


Het kan!

Stoppen met roken is mogelijk! Het belangrijkste is om je niet te laten ontmoedigen. Wist je dat de meerderheid van de rokers tussen 5 en 7 stoppogingen ondernemen vooraleer ze erin slagen om definitief te stoppen? Ongeacht leeftijd, gezondheidstoestand of het aantal (mislukte) pogingen: iedere roker kan stoppen. De voordelen zijn enorm; het is beter voor je gezondheid, je omgeving, je portemonnee… Op de website van Tabakstop vind je alle voordelen op een rijtje. Onthoud vooral dat een roker die op z’n eentje probeert te stoppen tussen 95% en 97% kans heeft om te hervallen. Met begeleiding kan die kans om te slagen verdriedubbelen! Laat je dus begeleiden.


Rookstopbegeleiding

Wie in Vlaanderen woont, kan sinds 1 januari 2017 een jaarlijkse tegemoetkoming krijgen voor vier uur individuele begeleiding of twaalf uur begeleiding in groep. Zelf betaal je maar een beperkte bijdrage. Je moet je wel laten begeleiden door een erkende tabakoloog. Idem voor inwoners van Brussel en Wallonië die willen stoppen met roken. Zij kunnen een tegemoetkoming krijgen voor acht zittingen rookstopbegeleiding, gespreid over twee kalenderjare​​n.


Liever telefonisch?

Dan is de telefoonlijn van de dienst Tabakstop (0800/111.00) iets voor jou. De professionele tabakologen van Tabakstop bieden een luisterend oor, informatie en tips over stoppen met roken en verwijzen eventueel door naar andere diensten zoals consultaties in ziekenhuizen of erkende onafhankelijke tabakologen. Ze kunnen je ook begeleiden via 6 telefonische gesprekken, gespreid over een periode van ongeveer 3 maanden. Die begeleiding is gratis. Meer weten? Klik hier.


Een community

Tabakstop wil ook ondersteuning bieden aan de gemeenschap van ex-rokers (en zij die willen stoppen) en heeft op zijn website de rubriek 'Vertel het ons​' waarop men getuigenissen kan delen, rokers kan motiveren bij rookstop en tips kan delen om te stoppen met roken. Getuigenissen delen kan ook op de Facebookpagina van de organisatie, waar tabakologen ook regelmatig tips en tricks delen.

Onze Missie

Apotheek.be ondersteunt en benadrukt de rol van de apotheker als volwaardige partner in de gezondheidszorg.

Contacteer ons

Gelieve er rekening mee te houden dat apotheek.be geen online apotheek is

Wettelijke Vermeldingen

Privacy policy
Deontologie