Tournée Minérale in coronatijden

​​​​​​Tournée Minérale nodigt je uit om geen alcohol te drinken in februari. En elk jaar gaan steeds meer mensen die uitdaging aan!​​​​


Met 12 liter alcohol per jaar en per inwoner behoort ons land bij de Europese koplopers op het vlak van alcoholconsumptie. Laten we die trend keren!


Het zijn vreemde tijden. Door de coronamaatregelen ziet ons leven er even anders uit. De cafés en restaurants zijn gesloten, feesten zit er niet meer in.  Sommigen drinken daardoor minder dan vroeger. Anderen schenken nu sneller thuis een glas uit, om te bekomen van de emoties en stress. Begrijpelijk, maar niet gezond…

Ook zonder bubbels

Minder alcohol levert je meer energie, een betere slaap en een algemeen frisser gevoel op. Allemaal heel welkom in deze uitzonderlijke tijden. En je werkt er nog mee aan je gezondheid ook! De campagne van dit jaar nodigt uit om even stil te staan bij hoe snel we bij een gelegenheid of gebeurtenis denken dat daar een glas alcohol bij hoort. Terwijl je het in je bubbel thuis even goed gezellig kan maken om te vieren met je bubbel, ook zonder … bubbels. Met Tournée Minérale zorg je ervoor dat dat extra thuisdrinken geen blijvende gewoonte wordt. Doe je mee?

Je bent niet alleen

Jaarlijks neemt 1 op de 5 Belgen deel aan Tournée Minérale. De meeste deelnemers schrijven zich echter niet in. Daarom hebben de organisatoren besloten om de inschrijvingen te schrappen. Je kan wel steeds het laatste nieuws over Tournée Minérale volgen op de website​. Die bevat heel wat informatie, met veel tips en recepten voor alocholvrije cocktails. Maar Tournée Minerale is ook een gemotiveerde en motiverende omgeving, die je terugvindt op Facebook en Twitter.

Op je gezondheid!

Ga dus de uitdaging aan en drink in februari geen alcohol. Want ook zonder kan je je perfect amuseren. Tournée Minérale is trouwens nog leuker als je het samen met anderen doet. Daag je familie, vrienden, collega’s, ploegmaten, … uit mee te doen.

Ben je bezorgd over je alcoholgebruik of heb je vragen? Contacteer anoniem De DrugLijn voor een eerste advies op maat. Online hulp en begeleiding vind je op Alcoholhulp.

Wij wensen je alvast een goede campagne. Op je gezondheid! ​

Onze Missie

Apotheek.be ondersteunt en benadrukt de rol van de apotheker als volwaardige partner in de gezondheidszorg.

Contacteer ons

Gelieve er rekening mee te houden dat apotheek.be geen online apotheek is

Wettelijke Vermeldingen

Privacy policy
Deontologie